Wild uit de regio logo

Het verhaal

‘Geschoten wild is een prachtig stukje vlees, puur natuur. Dat verdient een plekje op het bord van de consument’

Wild uit de regio

In Nederland hebben we prachtige natuur en een rijkdom aan flora en fauna. Maar we zien ook als jagers de wildstand van bijvoorbeeld gans blijven groeien. Dit betekent dat ook de vraag naar schadebestrijding stijgt. Tegelijk zagen we de vraag naar dit product verlagen in restaurants en slagers. Zonde! Gans is een prachtig stukje vlees uit het Groene Hart, maar nog voor vele consumenten een onbekend product. En, onbekend maakt onbemind. Als groot liefhebber van het product, zijn we gaan experimenteren om ganzenborstfilets toegankelijker te maken voor de consument. Inmiddels staan we bekend om onze gemarineerde ganzenbiefstuk of biefstukhaasjes en droge ganzenworst. Varianten op de gans waarbij zachte rode vlees een smaakexplosie is bij een prachtig hoofdgerecht of als verrassende borrelhap.

Sinds 2019

In aanloop naar de feestdagen hebben we eenmalig een marktkraam gehad in Gouda om te kijken naar de animo van onze producten. Sindsdien zijn we bij de wildliefhebbers niet meer weg te denken en groeit ons klantenbestand nog dagelijks. Inmiddels zijn we actief als bedrijf in de verkoop van wild om de cirkel rond te maken. Daarnaast staan we ook bekend met onze stand aan de Oudeweg, Surfplas Reeuwijk, waarbij we ieder weekend versgerookte paling en zalm aanbieden en daarnaast een vers aanbod van wildproducten verkopen.

In de media

Broodje paling scoren tijdens je fietstocht

Tijdens je wandeling of fietstocht rond de Reeuwijkse Plassen stoppen voor een broodje paling of een gemarineerde ganzenborst.

Natuurliefhebbers

Met onze jarenlange ervaring als jagers, actief in het Groene Hart, zien we de enorme schade die er wordt veroorzaakt door klein wild en grof wild. Grote getale wilde vogels strijken neer op landbouwvelden, waardoor lokale boeren zitten met grote verliezen van hun oogst. En ook het stijgende aantal ongelukken met grofwild in delen van Nederland. Als echte natuurkenners voelen we ons onderdeel, maar ook verantwoordelijk voor de natuur en de medemens. Daarom houden we samen met boeren, de gemeente en de provincie de flora- en faunastand op peil.

Vers geschoten wild

Na het besterven direct verwerkt en ingevroren voor behoud van de kwaliteit

Vol van smaak

Gevoed door en geleefd in de natuur en daardoor een ware smaakexplosie

Wild eten?

Bestel en haal het binnen 48 uur af in Reeuwijk, direct naast de A12

Vers geschoten wild
Na het besterven direct verwerkt en ingevroren voor behoud van de kwaliteit
Vol van smaak
Gevoed door en geleefd in de natuur en daardoor een ware smaakexplosie
Wild eten?
Bestel en haal het binnen 48 uur af in Reeuwijk, direct naast de A12
Vorige slide
Volgende slide

In de media

Reportage Binnenste buiten

Chef-kok Leon Mazairac ontmoet Wild uit de regio bij de Reeuwijkse plassen. Met pijn in hun hart belandt veel afgeschoten wild, met name ganzen, in de container. Wild uit de regio weet daar wel raad mee en maakt met zijn gemarineerde ganzenborst de mensen enthousiast.

Biologisch & vers

Er gaat niks boven een goed stukje vlees, mals, rijk aan proteïnen, vitamines en mineralen en vrij van e-nummers. Dat bieden we aan voor de consument. Op deze manier willen we jou weer dichter bij de natuur brengen. Zo voorkomen we voedselverspilling en staat kwaliteit hoog in het vaandel.

Seizoensgebonden

Op dit moment kenmerkt Nederland zich door een zeer hoge stand aan gans en wild zwijn, waardoor deze meer bejaagd mogen worden. We jagen op gebieden ter schadebestrijding en doen dit middels telgegevens. Ieder seizoen zijn er andere type wild die bejaagd mogen worden en bepaald de wildstand het afschot. Dit betekent ook dat er schaarste is en blijft op sommige producten. Zo behoudt je een evenwichtige flora en fauna.

Type wild

Op de hoogte blijven?

We mailen max 6 x per jaar met een nieuwsbrief.